Monday, 11 February 2013

Jean Paul Gaultier's exhibition in RotterdamSaturday evening Jean Paul Gaultier opened his exhibition in Rotterdam and I must say it’s amazing. Here are some snapshots that I took of his creations, but you must visit it yourself. It’s really cool!

,,Gaultier maakt gewoon wat hij leuk vindt. Er zijn geen grenzen voor hem,’’ concludeert de Rotterdamse modeontwerpster Daisy Kroon. Zaterdagavond opende Jean Paul Gaultier zijn eigen tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Na zijn enthousiaste verhalen over zijn creaties - oh ik hou echt van mensen die zo vol passie en plezier over hun werk praten- en grapjes (next time I will wear a corset), mochten de 900 genodigden met eigen ogen de expositie bewonderen. En wat is die indrukwekkend zeg! Je komt echt ogen tekort, zoveel (maar liefst 140 creaties!) is er te zien. Van een enorme crème kleurige tule jurk, tot stoere geruite broeken en kinky leren pakjes. En niet te vergeten het lichtroze korset met punt bh die Madonna droeg tijdens haar Blond Ambition tour in 1990. Ook hangen er oude polaroids waarop de jonge Gaultier en Madonna samen in een kleedkamer te zien zijn terwijl de zangeres creaties van de ontwerper aantrekt.

De ontwerper laat zich inspireren door allerlei culturen en vandaar ook de naam ‘The fashion World of Jean Paul Gaultier – from de sidewalk to the catwalk’. Wellicht ook dat de collecties van zijn oevre (35 jaar!) daarom zo intrigerend zijn. Je stapt steeds een nieuwe wereld binnen, de wereld van de matrozen, de gay-scene, moulin rouge, ballet, het hoge noorden en ga zo maar door. Ik ben in ieder geval helemaal verliefd geworden op de tentoonstelling en ga zeker nog een keer terug!


3 comments:

Thanks for your comment at my blog!